GEA SCHABBINK | KERAMIEK | CERAMICS
home
werk
exposities
informatie
workshops
contact
keramiek
Schabbink studeerde etaleren en decoreren aan de “Cibap” in Zwolle, aansluitend bezocht zij twee jaar de Kunstacademie in Kampen (het algemene jaar en één jaar architectuur en volgde een interne opleiding lithograferen. Zo'n 6 jaar was zij verantwoordelijk voor de vormgeving van advertenties en folders van Carpetland en ging vervolgens schilderen. Vanuit de behoefte haar ideeën ruimtelijk uit te werken, schreef zij zich in 2005 in op het SBB in Gouda.
Honden:
In het extra leerjaar begon zij haar honden te maken. “Ik wilde in serie gaan werken, maar de dieren mochten geen “knutsels” worden. Zij moesten iets toevoegen, een eigen sfeer en karakter hebben.” Zo ontstonden haar unieke honden -uit een gietvorm en met de hand gemaakt- die alle een eigen individualiteit hebben.
Het centrale thema in haar werk is de relatie van mensen te opzichte van dieren en alles wat daaruit voortvloeit.De serie honden is ontstaan door een gesprek dat zij opving een dierenwinkel: twee dames reflecteerden op de vraag welke kleur dekje de lieveling van één hunner het beste stond.
Het verhaal. Bron: artikel "Gea Schabbink en de dieren" in het maandblad Keramiek, door Paul Kuyer en  Guus Schipperheijn.